COACH

Persoonlijke groei door middel van sport en bewegen

bron : Lizan Nijkrake

Houda boeken?

“De liefde voor de sport spat er gewoon vanaf!”


Bron: Lois New Media/ Krajicek foundation

Een voormalig Nederlands Kampioen kickboksen? Die zal wel alleen kickbokstrainingen geven. Nou, niet dus! Mijn topsportmentaliteit heeft mij heel ver gebracht – binnen, maar juist ook buiten de ring. Deze skills zet ik nu in om anderen het beste uit zichzelf te laten halen.

In alle hoeken van de samenleving: van scholen en jeugdgevangenissen tot het bedrijfsleven.

Wil je een middag sportief met een groep aan de slag, binnen of buiten je organisatie? Ik geef losse workshops met kickboksen als metafoor. Als voormalig Nederlands kampioen leer je van mij alle ins en outs van deze geweldige sport en train je je spieren én je hoofd. Ook geef ik workshops op het gebied van weerbaarheid, mindset, groepsdynamiek en zelfbeheersing.


Ben je op zoek naar een actieve workshop voor je medewerkers, klanten, of leerlingen gericht op een positieve mindset?


Voor teambuilding, interne events of andere bijeenkomsten bied ik interactieve workshops aan. Een uitstekende manier om elkaar beter te leren kennen, maar ook om een boodschap aan je doelgroep mee te geven.


Bijvoorbeeld op het gebied van verandering, groei en doelen stellen. Of een ander thema, dat ik van tevoren met jullie bespreek en voorbereid.


Tijdens de workshops werk je in kleine groepen en is er persoonlijke aandacht voor iedereen.

VOOR JONGEREN

Om de aandacht van jongeren vast te houden, moet je dicht bij hun belevingswereld blijven. Ik heb gewerkt met jongeren uit alle hoeken van de samenleving – van scholen tot jeugdgevangenissen – en vertel verhalen die ze écht herkennen. Zodat ik ze tijdens de training belangrijke lessen kan meegeven over gezonde leefstijl, persoonlijke ontwikkeling, doorzettingsvermogen, durven dromen en meer. Daarbij richt ik me ook specifiek op meiden, van basisschool tot middelbare school.

VOOR BEDRIJVEN

Op zoek naar een actieve workshop voor je medewerkers of klanten, gericht op een positieve mindset? Voor teambuilding, interne events of andere bijeenkomsten bied ik interactieve workshops aan. Een uitstekende manier om elkaar beter te leren kennen, maar ook om een boodschap aan je doelgroep mee te geven. Bijvoorbeeld op het gebied van verandering, groei en doelen stellen. Of een ander thema, dat we van tevoren bespreken en voorbereiden.

MENSENWERK IS MAATWERK

Elke groep is anders, en elke groep verlangt een andere aanpak – dat heeft niet alleen met leeftijd te maken. Daarom vind ik het belangrijk om vooraf een goed beeld te krijgen van de deelnemers. Samen bespreken we de plannen en doelen. Daarna ga ik aan de slag om je doelgroep letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen.

OPDRACHTGEVERSMADE 2 PLAY MEIDENPROGRAMMA BASISSCHOOL

Eind 2019 heb ik een eigen programma ontwikkeld voor meisjes op het gebied van persoonlijke ontwikkeling door sport.


Dankzij dit programma lanceerde Favela Street, in 2021, een nieuwe samenwerking met Nike Made To Play om meisjes te inspireren om actief te blijven in lichaam en geest. Samen geloven we in de kracht van sport om de wereld vooruit te helpen en dat kinderen niet bedoeld zijn om stil te zitten - ze zijn @MadeToPlay.


Ik weet hoe belangrijk het is dat meisjes tijdens het opgroeien gemotiveerd en geïnspireerd zijn om te sporten. Samen met @favelastreet heb ik het Kids programma verder ontwikkeld om sport naar (moslim)meisjes in Amsterdam (Nieuw) West te brengen. We bieden naschoolse workshops voor een geselecteerde groep van 40 meisjes (8 - 12 jaar).


Het programma laat de meisjes kennismaken met verschillende sporten, terwijl ze ook de kans krijgen om lokale sportclubs te bezoeken. Het curriculum richt zich op hun persoonlijke ontwikkeling en biedt mogelijkheden voor ouders om via verschillende activiteiten betrokken te raken.


FAVELA STREET CONNECT MUNDUS COLLEGE

Favela Street Connect is een educatief ontwikkelingsprogramma van Favela Street, waarbij de nadruk ligt op motivatie, mindset en persoonlijke doelen. Ik ben trainer bij Favela Street en begeleid jonge statushouders vanuit de hele wereld op het Mundus College in Amsterdam. Door te leren samenwerken en peer tutoring met andere Nederlandse studenten en organisaties te bieden, willen we hen een kickstart geven voor een nieuw leven in Nederland.

https://www.favela-street.com


ISA YOUTH #ZIJSPEELTMEE

ISA Youth is een ngo die voor jongeren wereldwijd het verschil wil maken via de kracht van sport. Ik werd door de organisatie geïnterviewd als één van de vrouwelijke coaches in Nederland. Daarna werd het evenement #zijspeeltmee georganiseerd. Tijdens dit evenement gaf ik kickboksworkshops die ik samen liet komen met verschillende tools om meiden te betrekken en behouden bij het sporten. De rode draad van mijn verhaal: de een geef je een boks, de ander een knuffel.


KRAJICEK FOUNDATION MEIDENEVENT

Speciaal voor meiden van 8 tot 15 jaar organiseert de Krajicek Foundation het Meidenevent, een landelijk evenement waar ik kickboksworkshops voor heb verzorgd. Doel was om de meiden te motiveren om te (blijven) spelen, bewegen en sporten. Tijdens de workshops heb ik met de deelnemers leuke gesprekken gehad over doelen stellen, jezelf zijn en vooral geloven in je eigen kunnen.

Houda brengt altijd een enorme dosis positieve energie met zich mee.

Als weerbaarheid & kickboks trainer is ze enorm gepassioneerd en weet ze een training op zo’n manier aan te bieden dat het goed past bij de doelgroep die zij voor zich heeft. Ik heb Houda met verschillende doelgroepen zien werken en een van de grote talenten die Houda bezit is dat ze telkens weer op een mooie manier contact weet te maken met de deelnemers. Houda is optimistisch , vastberaden en overtuigend. Met deze eigenschappen weet ze mensen aan te zetten tot actie!

TRAINER_SPORTPEDAGOOG/Lamyn Belgaroui

Houda heb ik ontmoet op het “zijspeeltmee” evenement in februari 2020.

Zij gaf hier een workshop kickboksen om praktische tools te leren die goed ingezet kunnen worden om meiden te betrekken en te behouden op het sportveld.

De kickboks clinic door Houda heb ik als heel inspirerend ervaren. Het leren van de eerste beginselen, haar motivatie om net dat beetje meer uit jezelf te halen en vooral veel lol hebben stond voorop. Maar met name ook haar verhaal hoe zij als rolmodel en met veel pedagogische bagage de tieners, en dan met name meiden, weet te betrekken bij sporten boeide mij. Haar benadering op welke manier zij de tieners probeert te motiveren om te blijven komen en vanuit ieders eigen behoefte en eigen kracht mee te laten doen, was erg verhelderend: “de een geef je een boks, de ander een knuffel”. Een prachtig motto van een mooi mens die weet waarover ze het heeft. Houda, ik vind je een powervrouw!

Volunteer Coordinator & Advisor TeamUp / Yvonne Fransen

Houda boeken als coach?

Vul hieronder vrijblijvend het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.