CONSULTANT

Van jongeren motiveren tot diversiteit in de sport

Houda boeken?

“Houda weet echt wat er leeft in de community.”


Het is belangrijk om diversiteit en inclusie binnen je organisatie bespreekbaar te maken. Op deze manier kun je de herkenning en erkenning van verschillende mensen uit de maatschappij op de werkvloer bevorderen. Ik inspireer medewerkers en managers in alle lagen van bedrijven, bijvoorbeeld op het gebied van gender, kleur, leeftijd en financiële positie.

Zo zetten we samen een eerste stap naar

vernieuwing en verbetering.

Is jouw bedrijf een smeltkroes van verschillende culturen? Dan is het goed om te bepalen hoe je hier als organisatie mee omgaat. Hoe maak je het mogelijk om hierover in gesprek te gaan? Hoe kun je openstaan voor elkaars verschillen? Als jullie elkaar beter leren begrijpen, werken jullie beter samen. En dat zorgt weer voor betere bedrijfsresultaten.


Onder mijn begeleiding krijgen zowel het management als medewerkers inspirerende workshops met concrete handvaten, die je direct in de praktijk kunt toepassen. Ik geloof in co-creatie en ga samen met jullie op zoek naar de oplossing die het best aansluit bij jullie situatie.

VOOR JONGEREN

Om de aandacht van jongeren vast te houden, moet je dicht bij hun belevingswereld blijven. Ik heb gewerkt met jongeren uit alle hoeken van de samenleving – van scholen tot jeugdgevangenissen – en ben bekend met hun voorkeuren en pijnpunten. Zeker als het gaat om doelgroepen voor wie sport niet altijd vanzelfsprekend is. Dankzij mijn kennis en ervaring kan ik goed advies geven op het gebied van motivatie, persoonlijke ontwikkeling, diversiteit en inclusie, en sport combineren met school.

VOOR BEDRIJVEN

Als je als organisatie je medewerkers, studenten of klanten wilt raken, is het belangrijk dat je iedereen bereikt. Dat kan nog best lastig zijn, zeker als je doelgroep bestaat uit mensen met uiteenlopende leeftijden, voorkeuren en culturen. Ik adviseer bedrijven onder andere op het gebied van diversiteit en inclusie. Ook is activatie en motivatie een belangrijk thema binnen mijn consultancy.

MENSENWERK IS MAATWERK

Elke groep is anders, en elke groep verlangt een andere aanpak – dat heeft niet alleen met leeftijd te maken. Daarom vind ik het belangrijk om altijd een goed beeld te krijgen van de doelgroep. Samen bespreken we de plannen en doelen van je programma of project. Daarna gaan we aan de slag om een aanpak te ontwikkelen en je doelgroep letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen.

OPDRACHTGEVERSNIKE SOCIAL & COMMUNITY MADE TO PLAY

De woorden van Nike zijn duidelijk: kinderen horen te spelen. Niet alleen sommige kinderen, maar alle kinderen. Niet alleen sommige meisjes, maar alle meisjes, inclusief meisjes die een hijab dragen. Daarom schenkt Nike Pro Hijabs aan jonge atletes over de hele wereld. Gemaakt van ademend materiaal, zonder spelden en met een nauwsluitende pasvorm, zodat meisjes en vrouwen comfortabel en veilig kunnen sporten. En de kans krijgen om alles uit zichzelf te halen. Bij de ontwikkeling van het bijbehorende coachingprogramma en het ontwerpen van het donatieprogramma ben ik ingeschakeld om advies te geven en mee te schrijven aan de inhoud, samen met een internationale groep coaches.

Kijk voor meer informatie op nike.com .


KENNISCENTRUM SPORT EN BEWEGEN

Hoe voorkom je dat jongeren tussen de 12 en 19 jaar stoppen met sport, en juist betrokken blijven? Het Europese Erasmus+Sport project ‘Keep Youngsters Involved’, gesubsidieerd door de Europese Commissie, biedt handvatten voor professionals en sportclubs die werken met jongeren om sportuitval te voorkomen. Aan deze 60 professionals uit Europa heb ik advies gegeven over het belang van goede coaches en hoe je sport kunt combineren met school, vanuit mijn persoonlijke ervaring. Dit alles gebaseerd op de veertien factoren die de projectgroep voor dit programma heeft ontwikkeld.


BRANDED U BOARD OF BELIEVERS IN FEMALE LEADERSHIP

Ik werd een tijd geleden door Nancy Poleon uitgenodigd om te spreken bij Board of Believers in Female Leadership ontbijt. Tijdens dit ontbijt met allerlei inspirerende mensen uit het bedrijfsleven stond het vrouwelijk leiderschap centraal. Vrouwen mogen zichtbaar zijn, vrouwen kunnen het verschil maken en vrouwelijk leiderschap kan zoveel betekenen voor jou en mij.


Ik mocht deze ochtend mijn werk delen met verschillende mensen en daar kreeg ik een enorme bak energie van. We inspireerde elkaar en leerden van elkaar. Hoe mooi is dat?

Laten we het vrouwelijk leiderschap omarmen!


BASISSCHOOL EL AMIEN AMSTERDAM-WEST

Om de weg naar de sportclub makkelijker te maken, heb ik eigen sportprogramma ontwikkeld voor meisjes op basisscholen. Naast persoonlijke coach voor de deelneemsters, fungeer ik ook als consultant richting de scholen. Aan het einde van het traject geef ik advies over de volgende stappen voor de meiden. Bijvoorbeeld een buurtsportclub opzetten, zodat ze in de buurt van school kunnen blijven sporten. Of ouderavonden organiseren die dieper ingaan op sport en bewegen, een gezonde leefstijl, en hoe je sport kunt combineren met school.

I am incredibly impressed by the way Houda grasps and holds the attention of a group of people. Through her personal stories, her honesty and enthusiasm she dares girls and women to play sports and step outside of their comfort zone. Houda used relatable stories and humor to engage the participants and in the process established herself as a leader and role model to the community. She drives women and girls to be proud of their identity and background, which resulted in a very empowering session ending with a lot of big smiles on everyone's faces! Houda also left us with advice on how to Ensure that our programmes are inclusive, safe and accessible for girls from all religious, cultural and social economic backgrounds. After Houda’s session we noticed an uptake in girls wanting to try out kickboxing. That’s the power of having an accessible role model!

PROJECT FEARLESS /Sara van Loon

Met Houda is het fijn samenwerken. Er is sprake van een open en fijne communicatie. Ze kijkt naar de behoefte en de vraag die wij hebben: hierdoor kunnen we Efficiënt gebruik maken van de tijd en haar workshop. Buiten het feit dat het leerzaam was, was er ook een fijne en veilige sfeer, zo konden we echt de diepte in tijdens haar workshop. Houda maakt gebruik van verhalen gebaseerd op haar eigen ervaringen en tegelijkertijd heeft ze veel kennis over de te bespreken onderwerpen. Een goede mix voor een succesvolle workshop!

3x3 Unites/ Melissa ‘t Jong

Ik heb goede ervaringen in het samenwerken met Houda. Zij durft uitdagingen aan te gaan en kent de wereld van sport en bewegen goed. Zij is in mijn ogen een voorbeeld voor meiden die houden van sport en actief willen participeren in het leven dmv sport en bewegen in Nederland, maar ook in Europa.

KENNISCENTRUM SPORT EN BEWEGEN/ Dorien Dijk

Houda boeken als consultant?

Vul hieronder vrijblijvend het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.