CONSULTANT

Van jongeren motiveren tot diversiteit in de sport

Houda boeken?

“Houda weet echt wat er leeft in de community.”


Hulp nodig bij een vraagstuk over meiden of vrouwen in de sport? Behoefte aan advies op het gebied van diversiteit en inclusie? Of op zoek naar een expert die makkelijk connect met jongeren? Dankzij mijn maatschappelijke betrokkenheid en jarenlange ervaring in de topsport weet ik als geen ander verbinding te maken met je doelgroep.

Voor veel jongeren, vooral meiden, is mijn persoonlijke verhaal erg herkenbaar.

Als adviseur schuif ik graag aan om een frisse blik te geven op je programma of project. Eerder ben ik consultant geweest voor organisaties als Nike en Kenniscentrum Sport en Bewegen. Hier werd onder andere een beroep gedaan op mijn kennis van en ervaring met jongeren motiveren en gemotiveerd houden.

VOOR JONGEREN

Om de aandacht van jongeren vast te houden, moet je dicht bij hun belevingswereld blijven. Ik heb gewerkt met jongeren uit alle hoeken van de samenleving – van scholen tot jeugdgevangenissen – en ben bekend met hun voorkeuren en pijnpunten. Zeker als het gaat om doelgroepen voor wie sport niet altijd vanzelfsprekend is. Dankzij mijn kennis en ervaring kan ik goed advies geven op het gebied van motivatie, persoonlijke ontwikkeling, diversiteit en inclusie, en sport combineren met school.

VOOR BEDRIJVEN

Als je als organisatie je medewerkers, studenten of klanten wilt raken, is het belangrijk dat je iedereen bereikt. Dat kan nog best lastig zijn, zeker als je doelgroep bestaat uit mensen met uiteenlopende leeftijden, voorkeuren en culturen. Ik adviseer bedrijven onder andere op het gebied van diversiteit en inclusie. Ook is activatie en motivatie een belangrijk thema binnen mijn consultancy.

MENSENWERK IS MAATWERK

Elke groep is anders, en elke groep verlangt een andere aanpak – dat heeft niet alleen met leeftijd te maken. Daarom vind ik het belangrijk om altijd een goed beeld te krijgen van de doelgroep. Samen bespreken we de plannen en doelen van je programma of project. Daarna gaan we aan de slag om een aanpak te ontwikkelen en je doelgroep letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen.

OPDRACHTGEVERSNIKE SOCIAL & COMMUNITY MADE TO PLAY

De woorden van Nike zijn duidelijk: kinderen horen te spelen. Niet alleen sommige kinderen, maar alle kinderen. Niet alleen sommige meisjes, maar alle meisjes, inclusief meisjes die een hijab dragen. Daarom schenkt Nike Pro Hijabs aan jonge atletes over de hele wereld. Gemaakt van ademend materiaal, zonder spelden en met een nauwsluitende pasvorm, zodat meisjes en vrouwen comfortabel en veilig kunnen sporten. En de kans krijgen om alles uit zichzelf te halen. Bij de ontwikkeling van het bijbehorende coachingprogramma en het ontwerpen van het donatieprogramma ben ik ingeschakeld om advies te geven en mee te schrijven aan de inhoud, samen met een internationale groep coaches.

Kijk voor meer informatie op nike.com .


KENNISCENTRUM SPORT EN BEWEGEN

Hoe voorkom je dat jongeren tussen de 12 en 19 jaar stoppen met sport, en juist betrokken blijven? Het Europese Erasmus+Sport project ‘Keep Youngsters Involved’, gesubsidieerd door de Europese Commissie, biedt handvatten voor professionals en sportclubs die werken met jongeren om sportuitval te voorkomen. Aan deze 60 professionals uit Europa heb ik advies gegeven over het belang van goede coaches en hoe je sport kunt combineren met school, vanuit mijn persoonlijke ervaring. Dit alles gebaseerd op de veertien factoren die de projectgroep voor dit programma heeft ontwikkeld.


BASISSCHOOL EL AMIEN AMSTERDAM-WEST

Om de weg naar de sportclub makkelijker te maken, heb ik eigen sportprogramma ontwikkeld voor meisjes op basisscholen. Naast persoonlijke coach voor de deelneemsters, fungeer ik ook als consultant richting de scholen. Aan het einde van het traject geef ik advies over de volgende stappen voor de meiden. Bijvoorbeeld een buurtsportclub opzetten, zodat ze in de buurt van school kunnen blijven sporten. Of ouderavonden organiseren die dieper ingaan op sport en bewegen, een gezonde leefstijl, en hoe je sport kunt combineren met school.

Ik heb goede ervaringen in het samenwerken met Houda. Zij durft uitdagingen aan te gaan en kent de wereld van sport en bewegen goed. Zij is in mijn ogen een voorbeeld voor meiden die houden van sport en actief willen participeren in het leven dmv sport en bewegen in Nederland, maar ook in Europa.

KENNISCENTRUM SPORT EN BEWEGEN/ Dorien Dijk

Houda boeken als consultant?

Vul hieronder vrijblijvend het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.