SPREKER

Sportieve powervrouw

met een krachtig

verhaal

Houda boeken?

"Met haar ongekende energie en enthousiasme krijgt Houda iedereen van z’n stoel!"


.

Organiseer je een event voor je bedrijf of vereniging? Dan heb je vast een boodschap in gedachten die je graag wilt overbrengen. Een thema waar alle deelnemers meer over moeten weten of waar je ze over wilt inspireren. En dan natuurlijk het liefst op zo’n manier dat het verhaal ook nog eens goed blijft hangen.

Dat komt mooi uit: bij dat laatste kan ik je helpen.

Als tiener schopte ik het tot Nederlands kickbokskampioen, maar toen sloeg het noodlot toe: een auto-ongeluk maakte een einde aan mijn kickbokscarrière. Ik ging een pittig gevecht tegemoet, dit keer met mezelf. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, besloot ik het roer om te gooien. Ik stortte me volledig op mijn andere passie: werken in de sport. Zodat ik anderen zou kunnen inspireren en motiveren.

Mijn topsportmentaliteit heeft mij heel ver gebracht. Niet alleen binnen, maar juist ook buiten de ring. Deze skills en

kennis zet ik nu op allerlei vlakken in. Zo laat ik anderen zien dat ze ertoe doen en meer kunnen dan ze denken. Om mijn publiek letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen, heb ik een succesformule ontwikkeld: de Houda Energizer!


Het programma bestaat uit vier elementen:

 

1.    Persoonlijk verhaal over vallen en opstaan

2.   Focus op het belang van de juiste mindset

3.   Positieve en enthousiaste sfeer

4.   Energizer: sportoefeningen in groepsvorm

Omgaan met tegenslagen en mentale gezondheid zijn tijdens mijn sessies veelvoorkomende thema's, in en na tijden van corona een extra belangrijk onderwerp. Daarnaast komen diversiteit en inclusie regelmatig aan bod. Ook spreek ik over motivatie en zelfsturing: hoe houd je jezelf en je medewerkers gemotiveerd en hoe bepaal je gezamenlijk de koers? Mijn energieke verhaal gaat niet alleen in het hoofd van je publiek zitten, maar stroomt via het hart door naar de rest van het lichaam. Zo zorg ik voor een beleving waar mensen nog lang over zullen napraten.

VOOR JONGEREN

Om de aandacht van jongeren vast te houden, moet je dicht bij hun belevingswereld blijven. Ik heb gewerkt met jongeren uit alle hoeken van de samenleving – van scholen tot jeugdgevangenissen – en spreek over pijnpunten die ze écht herkennen en ervaren. Zodat ik ze belangrijke lessen kan meegeven over persoonlijke ontwikkeling, studiekeuze, doorzettingsvermogen, durven dromen en meer.

VOOR BEDRIJVEN

Als je als bedrijf een boodschap wilt overbrengen over persoonlijke ontwikkeling en een positieve mindset, zorg ik ervoor dat die ook daadwerkelijk aankomt. Op een krachtige en motiverende manier. Ik neem de groep mee in mijn verhaal en geef gaandeweg waardevolle lessen mee. Zo motiveer ik mensen om over te gaan tot actie, verandering en groei. Geloof me: dat wordt een middag die ze niet snel zullen vergeten!

MENSENWERK IS MAATWERK

Elke groep is anders, en elke groep verlangt een andere aanpak – dat heeft niet alleen met leeftijd te maken. Daarom vind ik het belangrijk om vooraf een goed beeld te krijgen van de deelnemers. Samen bespreken we de plannen en doelen. Daarna ga ik aan de slag om je publiek letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen.

OPDRACHTGEVERSJOGG MEET-UP

Tijdens het jaarlijkse evenement voor JOGG-professionals kan je inspiratie opdoen om te zorgen voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien.

JOGG is kennispartner van gemeenten. Samen zorgen ze ervoor dat alle jeugd gezond kan opgroeien. Ze bieden advies, expertise en ervaring om lokaal (in gemeenten), in beleid en praktijk, de leefomgeving gezonder te maken. Landelijk verbinden ze bestuurders, beleidsmakers, ondernemers en professionals.

Als keynote spreker mocht ik ze inspireren met thema’s als: Hoe kun je als professional de regie pakken op het gezonder maken van de omgeving met alles wat er in de wereld maar ook persoonlijk speelt? Hoe ga je om met uitdagingen en tegenslagen? En hoe maak je je hard voor het doel wat jij voor ogen hebt?


DIVOSA VOORJAARSCONGRES 2023

Het Divosa Voorjaarscongres trekt jaarlijks 400 directeuren, leidinggevenden en medewerkers uit het brede sociaal domein. Het congres is een jaarlijkse ontmoetingsplaats van professionals die beslissen over de uitvoering van het gemeentelijk sociaal domein.


Tijdens het congres met het thema ‘Voedingsbodem voor duurzame bestaanszekerheid; Groeien, snoeien, bloeien’ heb ik het publiek mogen inspireren met een interactieve lezing. Welke keuzes maak je als gemeente, en het vergroten van kansengelijkheid en gezond(er) leven.


GEMEENTE AMSTERDAM AMSTERDAMS ONDERWIJS GALA

In het DeLaMar theater mocht ik spreken voor een volle zaal met meer dan 1250 leraren.

De leraren in Amsterdam bieden kansen, inspiratie en motivatie aan leerlingen en dat vind ik prachtig. Het is ook een intensief vak en daarom ben ik extra blij dat ik ze mocht bedanken tijdens het Onderwijsgala.

De leraren verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Tijdens het gala werden mooie verhalen gedeeld en is er veel gelachen.


NIKE SOCIAL & COMMUNITY IMPACT: WK VROUWEN 2019 FRANKRIJK

Tijdens het wereldkampioenschap in 2019, stond alles bij Nike in het teken van vrouwenvoetbal. Voor het project ‘Don’t change Your dream, Change the World’ heb ik op een medewerkersevenement gesproken over het belang van coaching voor meisjes. Over het hebben én het zijn van een rolmodel. Ook ging ik dieper in op gestimuleerd worden, barrières overwinnen en de stereotyperingen die meisjes ondervinden in de sportwereld. Dit alles vanuit mijn ervaring als sportprofessional en nationale kickbokskampioen.


The Self-Made Summit

The Self-Made Summit is hét business event voor ambitieuze vrouwen op zoek naar zakelijke groei, persoonlijke ontwikkeling en inspiratie. Tijdens de 2021-editie stond ik als eerste spreker op het podium. Ik sprak een zaal vol met 500 vrouwen toe - en aanwezigen via de livestream. Mijn verhaal ging over motivatie, het omgaan met tegenslagen, geloven in je eigen kracht en zelfreflectie.

Het was geweldig om weer in real-life op het podium te mogen staan. Voor enthousiast publiek met wie er direct een connectie was.


Online Netwerkevent Meer Kans op Werk voor Jongeren

Tijdens het Online Netwerkevent met het thema 'kansen en belemmeringen' heb ik het publiek mogen inspireren met belangrijke boodschappen. Ik ben gestart met het geven van de 'Houda-energizer', boksoefeningen met een scheut positieve energie. Honderden mensen thuis deden mee; het publiek kwam letterlijk in beweging.


Het publiek is gemotiveerd en geïnspireerd door mijn verhaal dat ik heb gekoppeld aan de doelgroep jongeren. Het verhaal gaat over vallen en opstaan, mensen in hun kracht zetten en zelfsturing. De doelgroep jongeren ken ik door en door. Ik deel graag mijn tips en tricks vol passie.


PRO RAIL WOMEN ON THE MOVE

Ieder jaar wordt de Young Talent award van Stichting Topvrouw van het jaar uitgereikt. Om de beste kandidaat, die ProRail zal vertegenwoordigen, te vinden is het programma Women on the move opgezet. 12 jonge vrouwen krijgen 5 sessies om zichtbaarder te worden, hun netwerk uit te breiden en te staan voor wat ze waard zijn.


De kickstart van dat traject heb ik mogen hosten, de vrouwen heb ik mogen inspireren en motiveren. Na een online workshop van 1,5 uur zijn de vrouwen met 3 krachtige boodschappen naar huis gegaan: geloof in je eigen doelen, daar begint het mee. Ondersteun elkaar waar het kan, want samen staan jullie sterk en tot slot: je start zegt niets over je finish. Je kunt alles bereiken wat je wilt.


NEDERLAND MAAKT IMPACT TOPCONFERENTIE

Ik heb als spreker aan de Nederland Maakt Impact Topconferentie bijgedragen. Tijdens het weekend van 20 t/m 22 mei 2022 vond de Nederland Maakt Impact Topconferentie plaats. Het was een groot succes met 35 sprekers, 24 workshopgevers, 24 pitchers en 600(!) jonge toekomstdragers die uit het hele land samen kwamen in de Fokker Terminal in Den Haag.

De vele verbindingen, inspiratie, activatie en ontwikkelingen die deelnemers onderling realiseerden waren inspirerend. Het is mooi om te zien dat er zoveel jonge toekomstdragers bereid zijn om een positieve impact in Nederland te realiseren.
STICHTING READY DEN HAAG

Ik deelde mijn authentieke verhaal met een groep jongeren die zich inzet voor talentontwikkeling, met als doel hen te motiveren en inspireren. Daarnaast wilde ik ze aanzetten tot actie om hun eigen dromen en doelen te verwezenlijken, van vallen tot opstaan. Met de punchline ‘Tegenslag is kracht!’


BUITENLANDSE ZAKEN WORKSHOP AUTHENTICITEIT EN INCLUSIE

Op het podium maak je bijzondere dingen mee. Emoties die loskomen bij je publiek en ontroerende verhalen. Tijdens de workshops die ik geef is daar altijd ruimte voor.


Ik heb een mooie workshop gegeven aan 40 geselecteerden voor het leertraject “Internationaal Beleidsmedewerker Buitenlandse Zaken”. Een ochtend vol inspiratie en concrete tips op het gebied van authenticiteit en inclusie binnen een organisatie als Buitenlandse Zaken.

In een week tijd had ik het genoegen om drie presentaties van Houda bij te wonen, voor zowel studenten als medewerkers van ons mbo college. Haar verhaal is indrukwekkend en inspirerend en het is bijzonder om te zien hoe zij contact maakt met haar publiek en hen het gevoel geeft gehoord en gezien te worden. Bovenal is ze een hele positieve persoonlijkheid met een grote passie voor kinderen en jongeren die aanstekelijk werkt.

ROC VAN AMSTERDAM/ Claudia van den Bos

We vonden Houda een hele krachtige, gemotiveerde spreker.

We vonden haar aanpak lekker duidelijk strak en open. We zijn zeer positief over de samenwerking en presentatie.

Gemeente Amsterdam Grond en Ontwikkeling

“ Ik had dit echt even nodig, deze nieuwe energie, heerlijk”

“Wat tof om Houda’s voorbeeld te zien en te horen, dat inspireert me enorm!”

“Deze sessies maken voor mij echt het verschil, ik ben zo blij dat ik me heb aangemeld!”

PRO RAIL - WOMEN ON THE MOVE/ Deelnemers evenement

Ik bekeek net de evaluatie van de dag, en jouw sessie werd goed gewaardeerd. Ook het ‘boksen’ werd meermalen genoemd. Goed om te zien, hoe je met toch een vrij simpele oefening, zonder bokshandschoenen oid, de groep los kon krijgen. Een uitspraak die expliciet werd genoemd was: ‘Je start zegt niks over je finish’. En ik denk dat deze het meest treffend is voor deze specifieke groep.

BUITENLANDSE ZAKEN/ Sr. adviseur leren & ontwikkelen, Babet Mooij

“De feedback van alle aanwezigen was duidelijk: Houda inspireerde! De inhoud is impactvol voor elke individu, ongeacht in welke branche ze zich bevinden. Ze stond spontaan en energiek op het podium en dat nodigt uit om met volle aandacht naar haar verhaal te luisteren.”

ROCKSTARS IT

“Wat een goede energie bracht Houda met zich mee! Een verhaal dat vol staat van positiviteit, strijdlust en ondernemerschap. Ze gaf een inkijkje in haar levenservaringen en stelde zich daarbij kwetsbaar op, en bleef tegelijkertijd heel mooi in verbinding met het publiek. Het interactieve deel maakt de presentatie af en was een mooie manier om de groep letterlijk en figuurlijk actief te krijgen. Aanrader!”

NOORDHOFF/ Segment manager, Bob van Opstal

"Houda is met haar persoonlijke ervaringen als topsporter en als (Marokkaanse) vrouw een positief markante verschijning in de sportwereld, die voornamelijk door mannen wordt gedomineerd. Met passie vertelt ze je daar meer over. Houda zou Houda niet zijn als ze jou tijdens haar motivational talk niet in beweging brengt; niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Zo heb ik tijdens het bijwonen van haar motivational talk ook een aantal basistechnieken van het boksen geleerd, terwijl ik mentaal geïnspireerd raakte door haar verhaal. Die combinatie weet Houda op subtiele wijze te integreren in haar verhaal, waarmee zij tevens de connectie wist te leggen met het publiek."

STICHTING READY/ Deborah's Palm, Shayleen

Tijdens onze online netwerkbijeenkomst heeft Houda een energizer gegeven waarbij zij met haar positieve energie en daadkracht de mensen thuis heeft kunnen laten mee bewegen.

Met haar verhaal over omgaan met tegenslagen, motivatie en zelfsturing heeft zij de collega’s en netwerkpartners geïnspireerd én laten zien dat de start niets zegt over de finish.

Ben je op zoek naar een bevlogen spreker die vanuit oprechtheid mensen kan raken, boek dan Houda als spreker!

Projectleider Meer Kans op Werk Jongeren/ Natalia Pereira Domingues

Houda gaf een presentatie tijdens het jaarlijkse festijn voor vrijwilligers van VENZO in Amsterdam Zuidoost. Al gelijk bij binnenkomst kon je voelen dat ze een ontzettend positive vibe met zich meebracht.

De zaal kwam in beweging en deed enthousiast mee, ook voor de oudere en mindervalide gasten had zij passende uitdagingen bedacht die heel goed werden ontvangen. Houda inspireerde de zaal met haar persoonlijke verhaal en doorzettingsvermogen. Een krachtige vrouw die zich inzet voor haar medemens.

Niet alleen de gasten maar ook de studenten die deze avond meehielpen met de organisatie waren enthousiast en hadden zoiets van wat Houda allemaal gedaan en bereikt heeft inspireert mij ook echt te vechten voor de doelen in mijn leven. Ontzettend bedankt voor het delen van jouw verhaal en alles wat je doet om andere te empoweren. Ik ben fan van je❤

projectleider MBO College Amsterdam Zuidoost ROCvA / Lieke Koningen

HOUDA BOEKEN ALS SPREKER? 

Vul hieronder vrijblijvend het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!